Жителям "ДНР" нагадали, що "партія - розум, честь і совість". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу старанно цитували свого "вождя і вчителя" і зізнавалися, що, як і в роки СРСР, "керівною і направляючою силою радянського суспільства, ядром його політичної системи, державних і громадських організацій є" партія. Уже не комуністична, але все одно "наш рульовий"

Слава КПРС

Місцеві журналісти ловили буквально кожне слово президента країни-агресора й увічнювали його у своїх "новинних сюжетах". Вкотре переказувати пропагандистські спічі Володимира Путіна, що набили оскому, справа невдячна. Як то кажуть, краще один раз побачити...

Фрагмент стрічки новин "офіційного" інформаційного ресурсу "ДНР"

Аналогічно ЗМІ окупованого Донбасу висвітлювали і 22-ту річницю правлячої в РФ партії. Тон серії публікацій задав такий собі "політолог", колишній викладач українського Донецького національного університету Артем Бобровський. Колабораціоніст, судячи з усього, конституції, в якій ідеться про те, що "в Російській Федерації визнаються політична багатоманітність, багатопартійність", не читав, тож улесливо заявив, що "партія "Единая Россия" за час своєї роботи стала фактично окремим інститутом влади".

Представники ЗМІ окупованого Донбасу теж нічого не чули про три гілки влади: законодавчу, виконавчу та судову, тому залюбки підтримали нестримне славослів'я на адресу "розуму, честі та совісті" путінської епохи.

Головним ньюсмейкером виступив ватажок "ДНР" Денис Пушилін. Через свій Телеграм-канал він вкинув в інформаційне поле привітання "однопартійцям з "Единой России".

"Единая Россия" першою у 2022 році прийшла на звільнені території, які ще палахкотять боями. Перераховувати все, що було зроблено партією в ДНР, можна дуже довго. Це провідна політична сила в будь-якій справі й у всіх сферах", - укотре наголосив він на "керівній і направляючій ролі" путінської партії.

Саме ЕР, нагадали місцеві ЗМІ, перейнялися проблемою виплати пенсій на окупованих територіях України: "Голова всеросійської політичної партії "Единая Россия" Дмитро Медведєв попросив колег удосконалити процес оформлення пенсійних виплат у нових регіонах РФ".

На честь дня народження російського партійного монстра "єдинороси" навіть встали на святкову вахту, пообіцявши цілих десять днів допомагати жителям окупованої частини Донецької області порадами. "Всеросійська політична партія "Единая Россия" з 1 по 10 грудня проведе безперервну серію прийомів громадян", - розповів місцевим журналістам "перший заступник секретаря Донецького регіонального відділення ЄР" Сергій Прокопенко.

"З нагоди дати заснування "Единой России" проводиться декада прийомів громадян, яка відбудеться з 1 по 10 грудня", - анонсував він.

Молодым везде у нас дорога

 Тим часом переконаність донецьких пропагандистів у правильності курсу партії зіграла з ними злий жарт. Йдеться про розпорядження "мера" Донецька про присвоєння звання почесного громадянина Адаму Кадирову, малолітньому синові правителя Чечні. Незважаючи на те, що в нібито "офіційному" документі главою окупаційної адміністрації названо зовсім не Олексія Кулемзіна, а його заступника Миколу Волкова, і не звертаючи уваги на абсурдність формулювань про вагомий особистий внесок спадкоємця чеченського престолу "в розвиток культурних відносин між містами Донецьк та Грозний", у "республіці" знайшлися видання, які підхопили цей фейк.

Звичка свято вірити в будь-яку маячню, упаковану у фантик від "русского мира", у поєднанні з мовчазною підтримкою Кремля марафону нагороджень і призначень Адама Размановича обернулася дрібним "бунтом на кораблі". Якийсь "воєнкор" Єгор Гузєєєв вибухнув гнівним постом у себе в Телеграм. "Панове шахтарі! Люди праці, люди, які жили майже десяток років під постійними обстрілами, рідні донеччани, люди, якими я дуже пишаюся за їхній непохитний характер і волю до Перемоги... Скажіть мені, дорогі мої, звідки в моєму улюбленому Донецьку, в місті, за яке воювали тисячі добровольців, намалювався ось такий "почесний громадянин"... Це що за чеченський цирк і чому в ньому бере участь адміністрація міста Донецька?", - написав він.

Після того, як окупаційна адміністрація заявила про злом Телеграм-каналу "мера" Кулемзіна, пристрасті трохи вщухли. Щоправда, ТК "Донецьк Z" спробував підлити олії у вогонь і вкинув новину про те, що влада Донецька "після інциденту з Адамом Кадровим із "Почесних громадян Донецька" може виключити Ісінбаєву і Луческу". "Сенсація" не пройшла, оскільки автори посилалися на нікому не відомий інформаційний канал.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті